Hipnoza – povești reale: lipsa de conectare cu sine

Hipnoza te poate ajuta să îți controlezi gândurile, poți fi mai puțin distras și poți avea capacitate îmbunătățită de concentrare.

Andrei a apelat la hipnoză pentru că se simțea confuz și împrăștiat, puțin conectat cu el însuși. Își dorea o viziune clară asupra vieții și un ritm de viață armonios. 

Hipnoza și conectarea

În hipnoză, am descoperit împreună cu Andrei, că în copilăria sa și mai apoi în perioada liceului își folosea agresivitatea pentru a ascunde focul emoțiilor pe care îl simțea în interior. Prin violență scotea la lumină trăirile distructive care îl măcinau. Era modul lui prin care voia să atragă atenția, prin care voia să se facă auzit.  

În regresie, Andrei a înțeles, într-o singură sesiune, că și-a creat în mod inconștient un mecanism de supraviețuire, o metaforă a răzbunării. 

După ședință a ales să folosească în continuare acest fel de a fi, dar de data aceasta într-un nou fel, să îl ajute să se conecteze cu oamenii, împreună cu aceștia, nu  împotriva lor. Prin această decizie Andrei a căpătat claritate în decizii, fermitate, siguranță și încredere. Andrei utiliza forța cu scopul de a distruge și apoi a ales în mod conștient să o folosească constructiv.  

Atunci când simți că părerea ta nu contează, când simți că ești ignorat, că nu ești văzut, o modalitate de a reacționa este agresivitatea. Chiar dacă nu este exprimată această latură poate exista în interior.

Deși nu mai suntem copii, ca adulți avem același comportament ca atunci când eram mici. Furia din copilărie ne urmărește și putem fi agresivi cu partenerul de viață, în trafic, cu colegii, sau chiar cu propriul copil. 

Folosind hipnoza, putem accesa aceste gânduri inconștiente, automate și, prin puterea sugestiei, putem începe să le înțelegem, să le reevaluăm și să le schimbăm.

(Am schimbat numele persoanei cu care am lucrat pentru a-i proteja identitatea.)

Scroll to Top