Hipnoza – povești reale: frica de avion

Teama de a zbura este una dintre cele mai frecvente fobii. Pentru cei care nu suferă de ea, acest lucru poate părea o frică irațională. Dar, mintea noastră crează emoții de anxietate atunci când crede că suntem în pericol. Principala funcție a minții este protejarea noastră, astfel încât dacă a perceput ceva ca pe o amenințare, acesta va încerca să ne protejeze. 

În ciuda faptului că zborul este unul dintre cele mai sigure moduri de a călători, frica afectează o mare parte a populației. Mulți se tem de pierderea contactului cu pământul. De cele mai multe ori simptomele sunt: transpiraţie abundentă, atacuri de panică, bătăi accelerate ale inimii, greață. 

În cazul Lorenei, frica de avion a apărut în urmă cu un an și o împiedica să călătorească în scop de serviciu sau să se bucure de vacanțe. Gândurile negre o invadau, iar palmele îi transpirau când trebuia să urce în avion. Așa că a decis să caute ajutor la mine.

Hipnoza și teama de avion

Cea mai bună modalitate de a depăși fobiile este găsirea acelor momente din copilărie care declanșează teama. Evitarea menține fobia vie și intensă. Când vorbim despre frica de a zbura, unul dintre cei mai mari factori este anxietatea anticipativă, frica resimțită în așteptarea unui zbor.

În regresie Lorenei i-au apărut mai multe scene. În una dintre ele, suferea după moartea bunicilor. Se simțea tristă și speriată pentru că nu știa ce altceva se mai putea întâmpla, fără control asupra vieții și asupra ei însăși. 

La un moment dat au început să apară gânduri că și atunci când lucrurile merg bine se poate întâmpla ceva rău (cum a fost moartea bunicilor) și poți pierde tot.  Era nevoia de a controla lucrurile care năștea frica, iar în avion nu prea deținem controlul.

Hipnoza permite individului să-și depășească frica de a zbura

Sesiunile de hipnoză ne conectează cu subconștientul. Hipnoza își propune să ne schimbe gândurile și comportamentele asociate cu zborul cu avionul, făcând din acesta o experiență pozitivă. Lorena a reevaluat reacția pe care o crea mintea inconștientă și a dobândit controlul asupra acestei frici. 

 (Am schimbat numele persoanei cu care am lucrat pentru a-i proteja identitatea.)

Photo by Ethan Sykes on Unsplash

Testimonial Lorena: “Extraordinar, senzațional! Pentru o personă care nu se poate relaxa, ba chiar nu își dorește să se relaxeze, ceea ce am simțit în timpul sesiunii a fost senzațional. Mi-a fost teamă la început, pentru că nu știam în ce mă bag. Dar apoi am observat că sunt conștientă de corpul meu și că pot face ce vreau si atunci m-am relaxat. M-am uitat la scenele din copilaria mea și nu m-aș fi gândit niciodată că un moment din clasa întâi poate fi corelat cu frica de avion.”

Scroll to Top