Hipnoza – povești reale: procrastinarea

Prin hipnoză putem elimina nevoia de a amâna lucrurile: procrastinarea. Dar pentru aceasta trebuie să aflăm ce se află în spatele acestui comportament.

Raluca a venit la hipnoză pentru că îi era foarte greu să ia decizii și analiza foarte mult orice situație. Își dorea să facă alegeri cu ușurință și să își asculte mai mult  instinctul. 

Hipnoza și procrastinarea

Procrastinarea tinde să fie dictată de gânduri negative, automate, care de cele mai multe ori ne trec prin minte fără măcar să ne dăm seama. Ne spunem automat că nu vom reuși și atunci mintea conștientă decide să evite problema.

În cadrul ședinței de hipnoză, în regresie, Raluca a revăzut două momente din adolescență, la 13 și 17 ani, în care părinții și profesorii au luat decizii importante în locul ei, iar Raluca a fost nevoită să le urmeze. Ea a simțit atunci că i se refuză dreptul la opinie și că nu este încurajată să ia propriile decizii. 

Mama își dorea ca fiica ei să aibă o carieră, pentru că ea nu avusese parte de educație. Deși o iubea pe Raluca nu și-a dat seama ce presiune punea pe adolescenta de atunci.  

Neputința de a se exprima, de a se face auzită a dus la senzații în corp: nod în gât, stomac strâns. Aceste senzații o blocau ca adult atunci când era nevoită să hotârască ceva și îi provocau anxietate.

Cum ajută hipnoza

Prin hipnoză am eliberat aceste senzații, iar Raluca a înțeles care erau motivele reale pentru care se simțea incapabilă să hotărască pentru ea. Uitându-se în spate și-a dat seama că evita să ia decizii pentru că în momente importante nu a fost lăsată să decidă asupra viitorului ei. 

Prin urmare, prin hipnoză, putem începe să reprogramăm și să transformăm mintea subconștientă. Adăugăm noi informații care contracarează gândurile negative. Cu alte cuvinte, putem actualiza experiențele de viață și credințele care controlează acțiunile pe care le întreprindem.

(Am schimbat numele persoanei cu care am lucrat pentru a-i proteja identitatea.)

Foto: Oana Hagiescu

Scroll to Top