Hipnoza – povești reale: blocaj legat de bani

Una dintre temele des întâlnite în ședințele mele de hipnoză este relația celor care apelează la mine cu banii. 

Unii cred că banii pun lumea în mișcare, iar alții, dimpotrivă, că sunt “ochiul diavolului”. Cu toții ne dorim bani, dar unii dintre noi parcă fug de ei, îi lasă să se piardă printre degete. 

În primul rând, este important să înțelegem că avem amintiri diferite legate de bani – unele pot fi pozitive, altele pot fi negative. Aceste amintiri ne dictează ce fel de relație avem cu banii. Dacă îi atragem sau dimpotrivă dacă ne opunem la nivel subconștient.

Liana a venit la mine pentru că deși câștigă bine, nu poate păstra banii. Era  speriată de facturi, nu putea face economii, iar când se gândea la chestiuni legate de bani devenea stresată. Își dorea să aibă curaj să ceară mai mulți bani pentru munca sa, să simtă că merită banii pe care îi cere, să călătorească și să își cumpere haine scumpe.

Hipnoza și blocajele în relația cu banii

În hipnoză ne amintim momente în care, în mod inconștient, mintea noastră și-a făcut o idee despre bani. Dacă atunci când eram mici am auzit „banii nu cresc în copaci” sau „nu există nimic gratuit” sau i-am auzit pe părinți certandu-se din cauza banilor, atunci este posibil să avem tendința să vedem banii ca pe ceva greu de realizat. Cu astfel de idei în minte, aceasta va fi realitatea pe care o vom trăi și o vom experimenta.

Liana s-a întors în hipnoză la vârsta de 5 ani, când bunica, deși bogată, i-a dat să mănânce unt vechi și i-a spus că este destul de bun pentru ea. Copilul Liana a gândit atunci că nu merită lucruri de calitate.

O altă scenă care i-a revenit în regresie a fost la vârsta de 3 ani, când avea cu o păpușă Barbie veche și își dorea una nouă. Tatăl ei i-a spus că nu își pot permite o păpușă nouă si că cea veche este suficient de bună. Liana s-a simțit atunci dezamăgită și nu și-a mai dorit să se joace nici măcar cu vechea păpușă. A simțit că doar alții merită lucruri frumoase, iar pentru ea acestea sunt inaccesibile. 

Hipnoza elimină convingerile limitative

Credințele pe care le avea Liana despre bani erau convingerile care o limitau și o împiedicau să atingă cea mai bună versiune a ei în viața viața profesională, dar și în cea personală.

Liana a înțeles că nu mai este un copil de 3 sau 5 ani, ci este o femeie puternică, eliberată de limitări. Schimbând părerile limitative despre bogăție și abundență, a putut să înceapă să atragă evenimente, oameni și situații care să îi aducă prosperitate în viață. Gandurile sunt ale noastre și le putem schimba. Convingerile sunt ale noastre și le putem schimba. Iar în hipnoza putem face acest lucru foarte usor înțelegând semnificația pe care am atribuit-o unor evenimente și apoi schimbând-o.

(Am schimbat numele persoanei cu care am lucrat pentru a-i proteja identitatea.)

Photo by Wei Ding on Unsplash

Testimonial ⬇

“La începutul ședinței eram tensionată și temătoare. Vocea Laurei m-a calmat și m-a relaxat. Acum, după sesiune, mi se pare ridicol ca niște păreri de la 3-5 ani, care nu aveau legătură cu  banii, să îmi afecteze viața atâția ani.”

Scroll to Top