Hipnoza – povești reale: frica de abandon

Una dintre nevoile esențiale ale oamenilor este nevoia de a fi iubiți. 

Să iubești cu adevărat este de obicei… riscant. Trebuie să ai încredere în celălalt, ceea ce te face să devii vulnerabil.

Uneori oamenii sunt depășiți, paralizați chiar, de frica de a fi părăsiți. Așa că încearcă să se protejeze împotriva acestei dureri posibile.

Când îți dai seama că te protejezi de durerea unei eventuale pierderi, trebuie să decizi dacă vrei să trăiești cu frică sau vrei să te bucuri cu adevărat de dragostea ta. 

Așa credea și Maria, iar ea a ales să scape de această teamă prin hipnoză. 

Maria are o carieră frumoasă și o familie minunată, 2 copii și un soț care o iubește.  Cu toate acestea, trăia în permanență cu ideea că soțul o va părăsi la un moment dat. Deși acesta nu i-a dat motive reale să se îngrijoreze, este foarte atent și implicat în familie, petrec timp împreună, merg în vacanțe. Și totuși ea nu putea scăpa de această convingere nejustificată.

Hipnoza și teama de abandon

Prima scenă la care a ajuns Maria în regresie a fost momentul în care tatăl ei a plecat din viața mamei lor, și implicit din viața Mariei și a fratelui ei. Lumea Mariei așa cum o știa ea s-a prăbușit atunci, iar ea s-a simțit neputincioasă și înfricoșată. 

Un alt eveniment la care Maria a revenit în hipnoză a fost momentul în care iubitul, cu care urma să se căsătorească, i-a dăruit flori și cadouri, ca mai apoi să îi spună că s-a îndrăgostit de o altă femeie și că o părăsește. Din nou au apărut trădarea și neputința, exact ca atunci când tatăl ei a plecat.

Tânăra de 25 de ani, la fel ca și fetița din copilărie, credea că nu este suficient de bună. Copiii cred că tot ce se petrece în jurul lor, se întâmplă din cauza lor. Pentru că ei cred că totul este despre Ei și își asumă vina.

Cum ajută hipnoza în cazul sentimentelor de abandon

După ce a rememorat emoțiile celor două evenimente din trecut, Maria a înțeles că acestea au fost momentele care i-au schimbat percepția asupra dragostei. Nu a mai avut încredere, a stat mereu cu frica în sân, așteptând parcă despărțirea. Chiar și atunci când lucrurile mergeau bine, se gândea că nu este în siguranță.

În viață sunt puține lucruri asupra cărora avem control și orice se poate întâmpla. Maria a înțeles însă că nu există o amenințare reală și că totul este în mintea ei. 

În hipnoză a eliberat emoțiile și senzațiile acelor întâmplări, a făcut pace cu trecutul și a conștientizat că este o femeie matură, nu fetița părăsită de tatăl ei. Și-a dat seama că, de fapt, îi este recunoscătoare iubitului de la 25 de ani pentru că a părăsit-o.  Astfel a ajuns să aibă o viață foarte frumoasă, doi copii și un soț iubitor. 

(Am schimbat numele persoanei cu care am lucrat pentru a-i proteja identitatea.)

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Scroll to Top