Hemi-Sync® – ce este si de ce este pentru tine?

În 1839, omul de știință german H. W. Dove a făcut o descoperire fascinantă – efectul generat atunci când un ton (sau o frecvență) este introdus într-o ureche și alt ton în cealaltă.

Fondatorul Institutului Monroe, Robert Monroe, a preluat această descoperire și a dezvoltat tehnologia Hemi-Sync, patentând-o ulterior.


Pe parcursul cercetărilor sale, Monroe a observat că anumite sunete generează un „răspuns de urmărire a frecvenței (FFR)” în activitatea electrică a creierului. Această observație a deschis uși către înțelegerea modului în care sunetul influențează conștiința umană și activitatea cerebrală.

Procesul de ghidare audio funcționează prin generarea de semnale audio complexe și multistratificate. Semnalele acționează împreună și creează o rezonanță reflectată în forme unice de unde cerebrale, caracteristice anumitor stări de conștiență, pe care Monroe le-a denumit stări Focus.

Rezultatul este sincronizarea emisferelor și o stare de focus, în care creierul funcționează ca întreg.

Diferite semnale pot produce diferite stări ale creierului, care permit concentrare, relaxare, atenție, precum și multe altele. Această stare coerentă a minții este optimă pentru îmbunătățirea performanței umane, deoarece determină colaborarea ambelor emisfere ale creierului.

Cheia obținerii stărilor optime ale minții este simetria, sincronizarea, armonia și unitatea ambelor emisfere ale creierului. Sincronizarea cerebrală se întâmplă natural în viața de zi cu zi, dar de obicei sunt momente scurte și aleatorii. Exercițiile Hemi Sync nu conțin mesaje subliminale, astfel încât utilizatorii au control total.

În termeni simpli, prin cercetare, echipa de la Institutul Monroe a descoperit o modalitate de a SCHIMBA și ÎMBUNĂTĂȚI starea creierului prin SUNET.

Spre exemplu, să presupunem că redăm un ton de 100 Hz într-o ureche și 104 Hz în cealaltă. Creierul ascultă aceste sunete și face ceva foarte de interesant – le combină pentru a crea un nou tip de semnal. Acest al treilea semnal nu produce un sunet pe care să-l putem auzi. Este mai degrabă ca un mesaj electric perceput doar în interiorul creierului și se numeste bătaie binaurală.  Noi îl percepem ca un sunet vibrator, asemănător cu ceea ce ai putea auzi când călătorești cu un avion cu două elice.”

Creierul tău creează un al treilea sunet cu frecvența de 4H care se numește bătăie binaurală.

În exemplul nostru, se experimentează starea care se află la granița dintre undele cerebrale Theta și Delta.

Aceasta este, în esență, modul în care funcționează în general bătăile binaurale, dar diferența cu Hemi-Sync – tehnologia Institului Monroe, este că au reușit să sincronizeze cele două emisfere ale creierului, ceea ce înseamnă că starea ta de concentrare este mai mare decât dacă ai asculta doar bătăi binaurale obișnuite.

Hemi Sync chiar funcționează?

Da, funcționează! Hemi Sync funcționează prin combinarea semnalelor audio și este dovedit științific că schimbă starea undelor cerebrale. Există mii de mărturii și recenzii, iar oameni din întreaga lume folosesc acestă tehnologie audio de 50 de ani. Nu este ceva nou și cu siguranță vei mai auzi de aceasta în viitor.

Institutul Monroe și Hemi Sync îți oferă mai multe metode și exerciții pentru a activa această putere interioară a creierului tău.

Workshopul Explorarea Conștiintei te ajută să îți focalizezi mintea și să depășești tiparele limitative de gândire. Tot ce trebuie să faci este să îți deschizi mintea către extinderea și explorarea potențialului tău

Verifică data următorului workshop: Explorarea Constiintei – Laura Hanganu

Scroll to Top