Limbajul creierului și puterea sunetului cu Hemi-Sync®. Cum îți potențează gândirea și îți sporește capacitatea de a lua decizii?

Hemi-Sync® este o tehnologie audio dovedită științific și clinic și perfecționată pe parcursul a 50 de ani de cercetare.

Pentru a înțelege mai profund cum funcționează Hemi-Sync și cum sunetul poate influența creierul, hai să explorăm limbajul creierului și modul în care acesta funcționează.

Creierul uman operează cu diferite tipuri de unde cerebrale, care pot fi măsurate printr-o electroencefalogramă (EEG). Pentru a înțelege mai bine, vom discuta mai multe modele de unde cerebrale: Beta, Alpha, Theta, Delta și Gamma. Undele cerebrale pot fi numite portaluri către diferite stări de conștiență. 

BETA: Treaz, Alert și gata de Acțiune

Cu frecvențe între 14 Hz și aproximativ 30 Hz, Beta este starea de conștientizare în care ne aflăm atunci când suntem cu ochii deschiși și în alertă. O stare beta indică momentele în care suntem pe deplin implicați într-o activitate, îngrijorându-ne, frământându-ne, concentrându-ne.

Când depășesc 22Hz, undele beta sunt asociate cu stresul, frica, iritarea, furia, chiar și atacurile de panică. În această stare, au loc procesele din mintea conștientă. Fără undele cerebrale Beta, nu am putea funcționa în lumea exterioară.

Alpha: Poarta către Stări Profunde de Conștiență

La frecvențe între 8–14 Hz, în alpha suntem într-o stare naturală de concentrare și focus. Corpul începe să se relaxeze și ne simțim mai detașați. Deși gândurile sunt încă prezente, ele nu mai sunt atât de haotice.

Alpha are funcția unică de a servi ca o punte între mintea conștientă și mintea subconștientă și este poarta către meditație. 

Copiii sub vârsta de șapte ani își petrec o mare parte din timpul de veghe în regiunile undei cerebrale alfa.

Theta: Păstrătorul Emoțiilor Ascunse 

Undele cerebrale Theta reprezintă mintea subconștientă, la frecvențe între 4-8 Hz.

Theta conține, de asemenea, depozitul de inspirație creativă și este locul unde avem adesea conexiuni spirituale.

Undele cerebrale Theta sunt locul unde sunt stocate emoțiile noastre și amintiri pe termen lung. Ca depozitar al amintirilor noastre pe termen lung, aici sunt stocate și problemele noastre, ceea ce are nevoie de vindecare. Frecvențele Hemi-Sync te susțin în această stare blândă a undelor cerebrale theta pentru a ajunge la rădăcina a ceea ce te blochează.

Copiii cu varsta între 2 si 7 ani petrec mult timp în starea theta.

Cercetătorii Elmer și Alyce Green de la Fundația Menninger au declarat: „Determinarea creierului să genereze zilnic, pentru o perioadă de timp, o activitate theta pare să aibă beneficii enorme, inclusiv stimularea sistemului imunitar, sporirea creativității și declanșarea sentimentelor de bunăstare.”

Delta: În adancuri, un Ocean de Pace

Cu frecvențe între 0,5-4 Hz, în Delta se așterne liniștea peste minte, inimă și corp, deoarece suntem în starea de somn profund. Undele cerebrale Delta sunt asociate cu mintea inconștientă și reprezintă un vast ocean de informații.

Când sunt prezente în combinație cu alte tipuri de unde în starea de veghe, Delta acționează ca o formă de radar, căutând informații, întinzând antenele pentru a înțelege la cel mai profund nivel inconștient lucruri pe care nu le putem înțelege prin procesul de gândire conștientă. Frecvențele Hemi-Sync te susțin să eliberezi tipare limitative preluate inconștient la vârste foarte mici.

Copiii în uter și până la vârsta de 2 ani se află în starea undelor cerebrale Delta. 

Delta oferă intuiție, atenție empatică și perspicacitate instinctuală și, de asemenea, sunt asociate cu vindecarea energetică, în toate straturile ființei.

Gamma: pune piciorul pe accelerație!

În starea Gamma (32 – 99 Hz), creierul operează la capacitate maximă. Acest model de unde a fost asociat cu procesarea excepțională a informațiilor și concentrare extraordinară, precum și cu compasiunea și o stare naturală de fericire. 

Gamma este asociată și cu stări mistice sau extazul, spre exemplu la vederea unui apus.

Așadar, acum înțelegi câteva dintre limbajele creierului și mecanismul și motivul pentru care funcționează. Continua să citesti pentru mai multe detalii. Creierul tău îți va mulțumi! 

Ce pot face bătăile binaurale, sincronizarea creierului și Hemi-Sync pentru tine?

Primul pas prin care poți experimenta frecvențele Hemi-Sync este workshopul Explorarea Conșțiintei.

Pe parcursul workshop-ului de două zile, vei experimenta stări profunde de conștiință extinsă – o abordare naturală care încurajează o integrare mai mare a materialului subconștient și inconștient care limitează evoluția și dezvoltarea naturală.

Cheia transformării este să renunțăm la ceea ce nu suntem: emoțiile captive, atașamentele, aversiunile, credințele limitative, etc. Deși acest lucru poate părea dificil pentru unii oameni, Hemi-Sync face acest proces mai fluid și plăcut, mai puțin tumultuos, folosind anumite combinații și straturi de frecvențe. Tehnologia sunetului te poate ajuta, prin antrenament, să atingi și să menții aceste stări foarte productive, coerente și în sincronie, ale undelor cerebrale.

Verifică data următorului workshop: Explorarea Constiintei – Laura Hanganu

Scroll to Top