De ce este importantă sincronizarea emisferelor? 

Avem două emisfere și implicit, două moduri de a funcționa în lume. 

Când cele două emisfere nu sunt sincronizate, mintea noastră sună ca un pian dezacordat.

Sincronizarea emisferică apare natural în viața de zi cu zi, dar de obicei doar pentru perioade foarte scurte și aleatorii. 

Cum poate Hemi-Sync® să mărească abilitățile mintale?

Cu ajutorul tehnologiei audio cu tonuri binaurale Hemi-Sync poti să obții și să menții o stare de sincronie și coerență care rezultă într-o minte mai focusată, rezolvarea creativă a problemelor, perspectivă mai amplă asupra unor situații.

Care sunt beneficiile în procesul de luare a deciziilor?

Sincronizarea emisferelor cu Hemi-Sync îți antrenează creierul pentru performanță și gândirea „out of the box” în orice aspect al vieții tale, fie că este carieră, relații, bani, sănătate, familie, spiritualitate.

Lumea noastră este dominată de obișnuințele minții specifice emisferei stângi. Emisfera stângă are o perspectivă limitată asupra lumii și este axată pe competiție versus colaborare.

Perspectiva emisferei stângi este bazată pe excludere „ori/ori”, este analitică și este inconștientă de ceea ce lipsește. 

Perspectiva emisferei drepte este bazată pe includere „atât/cât și”, este integratoare, dar poate să îi lipsească latura practică.

Sincronizarea emisferelor este extrem de importantă pentru flexibilitatea gândirii.

Sincronizarea emisferică are ca rezultat procesarea fluentă a informațiilor între emisfere și facilitează flexibilitatea gândirii, claritate și focus în luarea deciziilor. Rezultatul este o „gândire genială”, o perspectivă superioară, idei inovatoare și gândirea „out of the box”.

Redefinește ceea ce este posibil în relațiile cu ceilalți, munca, familia, echipa sau comunitatea, ceea ce este important pentru tine.

Mintea vagabondează de colo-colo și uneori este greu să te concentrezi, să fii productiv și eficient. Poate că îți ia de două ori mai mult timp să îndeplinești diverse sarcini sau să transmiți ceea ce vrei să spui. Asta se întâmplă când emisferele nu sunt în echilibru.

Meditația ajută, dar exercițiile cu tonuri binaurale stimulează creierul să intre într-o stare de echilibru, coerență, sincronie. Rezultatul este reducerea stresului, reziliența emoțională, o minte clară, focusată, creativă și intuitivă în mod natural.

Dezechilibrul emisferic este ca un pian dezacordat – când creierul este în dezechilibru, rezultatul este „mă simt blocat”, „nu știu ce să fac”, „pare că nimic nu-mi iese bine”.

Spre exemplu, un artist vizual care petrece mult timp pictând (emisfera dreaptă) ar putea să aibă dificultăți în a exprima verbal sensul lucrării sale (emisfera stângă).

La polul opus, un contabil care petrece mult timp procesând cifre (emisfera stângă) se poate simți incapabil să își exprime sau să gestioneze emoțiile (emisfera dreaptă).

Procesarea gândurilor în mod predominant într-o emisferă determină activitatea creierului să rămână „blocată” în acea emisferă și să nu se poată elibera dintr-o perspectivă îngustă, unilaterală de a vedea lucrurile.

Apar sentimente de singurătate, ne-apartenență și lipsa capacității de adaptare la mediu, lipsa de încredere că pot mai mult, lipsa curajului, sentimente de respingere.

Conștiența care curge liber este întotdeauna o combinație a ambelor emisfere.

Exercițiile Hemi-Sync funcționează ca un dirijor care folosește undele naturale ale creierului și sunetul – ca instrument – pentru a crea o orchestră care cântă la unison.

Scroll to Top