Recuperare după traumatisme - Laura Hanganu Hipnoterapeut

Recuperare după traumatisme

Dacă treci prin iad, mergi, nu te opri!

Winston Churchill
Ai suferit un eveniment dureros, accident sau boală? Cum găsești puterea de a vedea mai departe? Cum te împaci cu trecutul? Cum redescoperi cine ești? Cum te adaptezi ca să îți poti relua viața și să trăiesti în armonie și pace? Să fii fericit?
Studiile realizate pe sportivi au demonstrat că atunci când este vorba de recuperare fizică, 90% din pondere o are forța mentală.
După un traumatism putem vorbi despre anduranță: ai de ales între a abandona sau a te mobiliza și a merge mai departe. Și atunci mintea ta trebuie să funcționeze precum mintea unui sportiv de performanță. Antrenamentul minții este absolut necesar pentru recuperare.
Fiecare gând produce o reacție fizică în corp, iar emoțiile și gândurile asociate întârzie vindecarea și duc la formarea unor tipare de gândire care împiedică recuperarea rapidă.
O traumă fizică sau emoțională poate părea un dezastru, dar recuperarea înseamnă colaborarea dintre minte și corp.
Prin hipnoză, comunici cu corpul și mintea ta în limbajul potrivit, încetezi să te autosabotezi, iar acestea te vor susține pentru o recuperare vizibilă.

Cum te poate ajuta hipnoza în recuperarea de după un traumatism?

Prin hipnoză identifici care sunt motivele care te împiedică să faci recuperarea fizică la capacitatea ta maximă.
În timpul sesiunii folosesc o tehnică numită “Command Therapy” prin care te ghidez să “comanzi” corpului tău să se vindece.
Pentru a antrena forța mentală, înveți tehnici simple, dar extraordinar de eficiente, care te ajută să elimini emoțiile și senzațiile reziduale. Acestea au rămas în corp în urma traumatismului.
Înveți limbajul potrivit de comunicare cu mintea ta în așa fel încât să genereze emoțiile pozitive, care să te susțină în procesul de recuperare și vindecare.
Am lucrat cu oameni care au suferit diverse traumatisme și aveau sentimente de furie, anxietate și depresie. Fricile erau “Dacă nu îmi revin? Dacă mă îmbolnăvesc din nou? Dacă nu o să pot face față?”
În hipnoză, îți poți modifica și îmbunătăți mesajele pe care corpul le transmite minții, astfel încât stări precum depresia, anxietatatea, stresul, care apar odată cu traumatismele, să poată fi depășite pentru totdeauna.

După traumatisme, prin hipnoză poți să:

Reconstruiești încrederea în tine și stima de sine
Elimini convingerile care te țin pe loc
Depășești fricile și limitările
Scapi de anxietate și depresie
Prin autodiscliplină, focus, încredere în tine și o atitudine mentală pozitivă îți maximizezi performanța în recuperare.

Copyright ©2022 LauraHanganu.com